Click for more products.
No products were found.

Кухненски термометър за готвене със сонда

Код на продукта:
0113
Готварски термометър със сонда    Виж пълното описание
Limited special offer
9,94 лв. 13,80 лв.
-3,86 лв.
Харесвам0
Добави в списъка с желани
You may also like
Описание

Кухненски термометър с дълга сонда за готвене с дисплей

Удобен и точен кухненски термометър, който ще е винаги под ръка, когато искате да измерите температурата на сготвената храна (месо, мляко, чай и други) или да сте сигурни в степента на изпичане на месо например. Подходящ е и за лабораторни условия, барбекю и други. Устройството ви позволява да измервате температурата с точност до една десета от градуса в течни, насипни и полутвърди среди (отлично за хранителни продукти) в много широк диапазон от стойности от -50 до +300 °C. Електронният термометър разполага с дълга сонда от неръждаема стомана, която лесно прониква в ястието, и пластмасова дръжка с удобен многофункционален LCD дисплей.

Кухненските термометри със сонда се използват най-често по време на готвене на месо, за да се установи ясно степента на готовност на месото. Всеки готвач ще ви каже със сигурност, че вкусовите характеристики на приготвеното месо се определят от правилния избор на подправки и правилната термична обработка. Има дори специална таблица за гастрономи и професионални готвачи. Така например говеждото месо „с кръв“ е готово при 60-65°C, а при 75°C се получава пълно печено. Оптималният режим за свинско месо е 80-85°C, а максималният за птиче месо е 90°C. С други думи, основният фактор е да се поддържа оптималната температура вътре в месото, което не е лесно да се определи „на око“. За да избегнете възможни казуси под формата на изсушаване или суровост на месото, този термометър, оборудван с дълга сонда, която лесно ще проникне във вътрешността на всяко ястие.

Освен това електронният кухненски термометър ще бъде полезен за любителите на чая, тъй като правилното приготвяне на тази напитка предполага използването на леко охладена вода (от 70° до 90°C), а не на вряла. Той ще бъде полезен и при приготвянето на десерти (напр. шоколадови или сладкиши), пайове, сосове, бебешки храни.

Важна особеност: за да проверите степента на готовност на дадено ястие, не е необходимо да измервате температурата на всеки 2-3 минути. Можете просто да пъхнете сондата на термометъра в храната и периодично да проверявате показанията на екрана.

Термометърът работи с включената в комплекта батерия и има вградена памет, функция за автоматично изключване, избор на температурни единици и индикатор за изтощена батерия.

Характеристики:

  • LCD дисплей

  • температурен диапазон: от -50 до 300 °C

  • точност около 0.1 °C

  • време за реакция: 5 сек.

  • избор между Целзий или Фаренхайт

  • стоманена сонда (шиш) с дължина 15 см.

  • oгъваща се глава на 180 °C

  • захранване с AG13 батерия 1 бр., включена в цената

  • размери на главата: 4,4 x 3 x 3 см.

Read moreShow less
Подробности за продукта
0113

Меню

Menu

Създайте безплатен акаунт, за да запазите любими продукти.

Sign in

Създайте безплатен акаунт, за да използвате списъци с желани продукти.

Sign in